Spominjam se začetkov, ko so mi večkrat med tekom misli odtavale... kaj te naj pišem? ...ali je sploh možno toliko napisati? ....pa saj me bo minilo? ...a še s tem naj se obremenjujem? ... pa saj nimam časa!
...mah, saj to ne more biti nič takšnega! ...vsedeš se za računalnik in pišeš! ...saj se mi dogaja! ...rada tečem - lahko pišem o teku, rada kuham - fajn bi bilo tu pa tam kakšen recept tudi zapisati, pa kalčke sem pričela gojit - kaj če bi to izkušnjo delila tudi z ostalimi?, pa vrtnarim tudi rada in fotografiram, pletem, nizam perlice, tečem na smučeh, kolesarim, se potepam ob morju,....materiala je na pretek!
In sem začela. Kar tako. Spontano, trikrat na teden. Pa so se zapisi množili in množili, ideje so se kopičile in - vau! - kmalu so objave ugledale luč sveta skoraj vsaki dan! Fajn je! Fajn je, ker to rada počnem! Fajn je, ker vse kar nastane, nastane spontano, nobene prisile, nič obveznega, odvisno od dnevnega razpoloženja, odvisno od letnega časa, odvisno od vsakodnevnega dogajanja. Zapiski, ki jih pribeležim zase in delim z vsemi vami, ki se ustavite na teh straneh.
Ja, moji zapisi res nimajo mnogo komentarjev, a vsaki dan na tole stran pokuka skoraj 400 obiskovalcev. In to ni malo. Je vzpodbudno in daje fajn občutek.
Zato se dajmo ob tejle okrogli številki malce posladkat. S temle enostavnim in sočnim kolačem, ki je tako kot mnogo stvari v življenju nastal popolnoma po naključju. Nastal je zato, ker sem imela pol ure časa. Pol dragocene ure, ki pomeni ogromno, če iz dneva v dan loviš vsako prosto minuto in jo poskušaš raztegniti kolikor se le da.
V pol ure,... hja, v pol ure pomijem posodo, ki je na mizi še od zajtrka in na brzino uredim stanovanje, ali pa si privoščim 5 km teka, mnogo krat uredim gredico na vrtu, ali zložim oprano perilo. Tudi kosilo se da skuhati v pol ure, ali pa v pečico postaviti tole sočno sladico:
JOGURTOV KOLAČ Z BOROVNICAMI
Sestavine:
- 1/2 skodelice masla
- 1/2 skodelice sladkorja
- 2 jajci
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 1/4 skodelice polnozrnate moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1/4 žličke soli
- 1/2 skodelice jogurta
- 1 skodelica borovnic
- 1/4 skodelice rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreška
- 1 skodelica orehov
Dodam moko, pecilni prašek, sol, sodo in jogurt, ter vse sestavine ponovno zmiksam. Na koncu vmešam še borovnice.
V manjši skledici zmešam orehe, cimet, rjavi sladkor in muškatni orešek.
Pekač namastim in ga posujem z drobtinami. Nato vanj vlijem polovico testene mase. Nanjo enakomerno razporedim orehovo mešanico in prekrijem z drugo polovico mase.
Pecivo pečem 60 minut pri temperaturi 180 stopinj.
ŠE ENO HITRO GOTOVO, LAHKO IN SOČNO PECIVO.
Čestitke za okroglo številko in čestitke za čudovite, uporabne, navdihujoče zapise!!
OdgovoriIzbrišiČestitke za okroglo številko. Tik-tak in tu bo tudi že 1000. objava. Veliko uspehov pri teku in pisanju ter ostalem ustvarjanju!
OdgovoriIzbrišieden boljših blogov! Čestitam :)
OdgovoriIzbrišiČestitam!
OdgovoriIzbrišiTvoje objave so tako polne dobre energije, da se še mene kaj prime. Hvala!
Čestitam za 900 objav. Pa ne tako običajnih temveč bogatih in koristnih za nas obiskovalce.
OdgovoriIzbrišiŽelim še in še objav v prihodnosti.
Spontano je najboljše in tudi meni najljubše. Se kar zgodi, nastane 900 in nastaja..
OdgovoriIzbrišiHvala, draga Vanja!
Lp/Su
Zanimivi zapisi. Rada pridem sem, čeprav sem potem vsakič jezna nase, ker sem skoraj istih let, pa se sama po 15 letih ne zmorem spet lotiti rekreativnega teka in se ne znam organizirati, da bi imela vsak dan za sabo službo, skuhano kosilo, 2 uri rekreacije, ročno delo za svojo dušo in še pisanje na blogu. Aleluja.
OdgovoriIzbrišiSe pofočkam kot ena izmed 400tih, ki redno kukamo sem :)
OdgovoriIzbrišiIn ja, čestitke za okroglo objavo! Naj jih bo še dosti!
Hvala, dragi obiskovalci za prijetne komentarje!
OdgovoriIzbrišiSe beremo še naprej!
Čestitke, občudovanja vredno, toliko energije za toliko hobijev! In hvala, ker svojo svetlo, pozitivno energijo deliš z nami !
OdgovoriIzbrišilp mija
Čestitke. Odličen blog. Krasne slike. Čudoviti recepti in veliko veliko dobre energije.
OdgovoriIzbrišiLep pozdrav iz Ljubljane. Ana
Vanja, jaz vsak dan pokukam in željno čakam nove objave. Vse natančno preberem, pečem po tvojih receptih in se trudim s hojo - tečem še ne. :) Tako da: komentiram res ne, berem pa! Veliko uspehov še naprej, Polona
OdgovoriIzbrišiVerjetno nas je še veliko, ki vsak dan pokukamo na blog, se popasemo po slikah, dobimo kakšno dobro in zdravo idejo.
OdgovoriIzbrišiHvala, da vse to delite z nami.
Lp al1