sreda, 28. november 2012

USPEH

Še enkrat iz knjige Življenje je tvoje:

"VSAKO DOŽIVETJE JE USPEH"


Kaj pravzaprav pomeni neuspeh? Nekaj kar se ni obrnilo tako, kot ste si želeli ali kot ste upali? Zakon doživljanja je vedno popoln. Svoje misli in svoja prepričanja popolnoma projiciramo navzven. Če vam nekaj ni uspelo, ste verjetno izpustili kak korak, morda ste prepričani, da si tega ne zaslužite, ali pa se čutite nevredni.

Enako je, ko delamo za računalnikom. Za vsako napako smo vedno krivi sami. Naredili smo nekaj, kar se ne sklada z zakoni računalnika. To pomeni le, da se moramo še česa naučiti.

Stari pregovor "Če ne uspeš sprva, poskusi znova" je zelo resničen. To ne pomeni, naj znova in znova poskušamo eno in isto staro metodo. Pomeni, naj spoznamo svojo napako in piskusimo na drug način - dokler se ne naučimo stvar pravilno opraviti.

Mislim, da smo se rodili s pravico, da vse življenje potujemo od uspeha do uspeha. Če tega ne počnemo nismo uglašeni z našimi prirojenimi sposobnostmi, ne verjamemo, da bi bilo to lahko res, ali pa ne prepoznamo svojih uspehov.

Če si postavimo cilje, ki so za nas v tem trenutku veliko previsoki, cilje, ki jih v tem trenutku nikakor ne moremo doseči, nam bo vsekakor spodletelo.

Ko se otrok uči hoditi ali govoriti, ga spodbujamo in pohvalimo vska droben napredek, ki ga doseže. Otrok žari in se navdušeno trudi, da bi stvar opravil še bolje. Se vi na tak način spodbujate, ko se učite kaj novega? Ali si učenje otežujete, ker si govorite, da ste neumni, nerodni ali da vam nikoli nič ne uspe?

Mnoge igralke in mnogi igralci mislijo, da morajo igrati brezhibno že na prvi vaji. Opomnim jih, da imajo vaje zato, da se učijo. Vaja je čas, ko se dela napake, ko se preizkuša nove načine, ko se uči. Novo stvar se naučimo le tako, da jo znova in znova vadimo in jo naredimo za naravni del nas samih. Ko gledate izurjenega mojstra na kateremkoli področju, se zavedajte, da je za njimi nešteto ur vaje.

Ne počnite tega, kar sem počela jaz - nobene nove stvari se nisem hotela lotiti, ker je nisem znala delati in nisem hotela, da bi bila videti neumna. Učimo se tako, da delamo napake, dokler naša podzavest ne zna sestaviti pravih slik v celoto.

Ni pomembno, kako dolgo ste bili prepirčani, da vam nič ne more uspeti. Vzorec uspešnosti lahko začnete ustvarjati zdaj. Ni pomembno, na katerem področju želite delovati. Načela so povsod enaka. Posejati moramo "seme" uspeha. To seme bo zraslo v uspeh.

Kamorkoli me življenje privede, povsod bom uspela.
Učim se iz vsake izkušnje.
Potujem od uspeha do uspeha, od zmage do zmage.
Pot me vodi k vedno večjim uspehom.
V mojem svetu je vse dobro.


Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Vanja, čudovito, pozitivno razmišljanje, ki bi se ga vsak človek moral držati in bi bilo veliko več uspešnih in manj nesrečnih in apatičnih ljudi, ampak...

    * Točka moči je vedno v sedanjem trenutku *, kot pravi L.L. Hay, in to drži, zato je vedno še upanje !

    Mija

    OdgovoriIzbriši